F.A.Q.: Oftest stillede spørgsmål
You are here: Home \ F.A.Q.
Vi svarer på dine spørgsmål

Kan man svømme uden at være på et hold?

Nej, vi har kun holdtræning. Man kan dog leje bassinet efter aftale.

Hvordan og hvornår skal jeg melde mig ud?

Du skal melde dig ud skriftligt. Enten i receptionen, hvor du skal udfylde en blanket og selv beholde den ene halvdel som “bevis”. Eller du kan melde dig ud pr. mail og skal gemme svarmailen som sikkerhed. Udmeldelse skal ske inden den 20. i måneden, hvis det skal gælde til den næste første.

Holder I åben i vinterferie og efterårsferie?

Ja, vi har altid åben i uge 7 og 42.

Holder I lukket i juleferie og sommerferie?

Ja, vi holder lukket ca. 14 dage til jul og 5 – 6 uger i sommerferien. Tjek vores ferieplan.
I december betales der normal månedspris (nogle får så kun 2 to svømmegange, men 5 gange i andre måneder uden merpris) – i august er prisen reduceret.

Hvor lang tid skal man vente på at komme på et baby 1 som ny?

Vi har ca. 2 ugers ventetid. Med mindre du/I ønsker at svømme aften eller lørdag.

Kan jeg hurtigt få mit barn på et hold?

Ja, hvis dit barn er under 10 måneder år, har vi ca. 2 ugers ventetid.

Hvis dit barn er over 10 måneder, er det ikke muligt at få en svømmeplads hos os. Dette skyldes, at vi først tilgodeser de børn, der ønsker at fortsætte svømning her efter babysvømning, -og det er nok til, at alle holdene, for de større børn er fyldt helt op.

Kan jeg holde pause fra svømmehold?

Nej, der kan ikke holdes pause. Svømmer du på babyhold er det dog muligt at holde pause, hvis du kan nå at melde dit barn ind igen, inden det bliver 10 måneder.

Du kan på alle hold gemme dine afbudstider i op til 8 uger og bruge dem en anden dag. Forhør dig hos os om, hvilke hold du kan komme på.

Skal mit barn i bad før svømning?

Ja, alle skal vaskes.

Skal mit hår være vådt?

Ja, hår skal været vådt – skyllet grundigt og opsat. Som alternativ kan du bruge badehætte, som kan købes i receptionen.

Må jeg have smykker på i vandet?

Nej, alle smykker skal af, inden du går i vandet.

Må jeg have makeup på i vandet?

Nej, al makeup skal af, inden du går i vandet. Også selvom det er vandfast.

Hvornår kan mit barn komme på næste hold?

Barnet skal skrives på venteliste ca. 2-3 måneder, før I ønsker at skifte hold. Dog kan vi ikke garantere, at vi har plads, men vi gør vores bedste.
Det er en fordel at stå på venteliste til flere hold på én gang, da ventetiden, for at rykke til en ny type hold hermed mindskes. Efterfølgende kan I stå på venteliste til at “bytte” – dvs. blot at rykke til en anden tid eller dag.

Må mit barn svømme med øjenbetændelse?

Ja, hvis barnet er i behandling.

Må mit barn svømme hvis det har feber?

Nej, bliv hjemme, hvis barnet har feber.

Kan der ske noget ved at svømme med børneeksem?

Nej, dit barn må gerne svømme. Eksemen vil være lidt rød efterfølgende, så smør godt med fed creme, men først BAGEFTER!

Det er vigtigt ikke at gøre det inden svømning. da børnene bliver glatte som ål, hvilket gør det farligt at bære dem på land. Desuden kræver det alvorlige mængder klor i vandet, som vil gå i kemisk forbindelse med cremen i forsøg på at nedbryde den. Cremen får derfor også en uønsket effekt.

Må mit barn svømme med øreproblemer?

Under en aktiv mellemørebetændelse må barnet ikke svømme.

Svømning forårsager ikke mellemørebetændelse, da det kommer fra forkølelse og dermed indefra. Der er en fysisk adskillelse mellem det ydre øre og mellemøret.

Vores erfaring siger, at man ikke behøver bruge vat i ørerne. Vattet suger en masse vand og lægger sig som en klump vådt vat i ørerne, og dermed holder det alligevel ikke vandet væk fra ørerne.

Der findes en masse produkter, der har til hensigt at løse problemet, men ikke noget, vi anbefaler.

Det er altid en god idé at rådføre sig med barnets ørelæge.

Hvilke badebukser må jeg bruge til mit barn?

Badebukser skal slutte helt tæt ved lårene og om livet.

Må mit barn komme i vandet, hvis det har forstoppelse?

Hvis barnet har haft forstoppelse i længere tid, vil det være en dårlig idé. Bevægelser i det varme vand vil få godt gang i tarmene, og det vil ikke være muligt for dit barn at holde sig – heller ikke selvom dit barn ellers har været renligt længe. Se evt. organmassage.

Mit barn har trommehindedræn. Hvad siger ørelægen?

Børn med dræn i trommehinden må som hovedregel gerne bade og svømme uden ørepropper ellerbadehætte.

Da der er adgang til mellemøret gennem drænet, anbefaler vi, at barnet ikke skal dykke – når barnet dykker ned over 1 meter, bliver vandtrykket så stort, at vandet kan komme ind gennem drænet og ind i mellemøret – herved vil der være øget risiko for mellemørebetændelse.

Barnet må gerne lige få hovedet under vand. Her vil vandet ikke kunne komme ind i gennem drænet. Åbningen på drænet er nemlig så lille, at vand i øregangen ved almindelig svømning ikke vil komme ind i
mellemøret på grund af overfladespændingen. Nogle enkelte børn får infektioner i ørene, når de er i svømmehal – til disse børn kan man undgå infektioner ved f.eks. at bruge  svømmeørepropper, badehætter eller ”ear bandit” (www.earbandit.dk) (neopren pandebånd, der holder på ørepropper).