Referencer
You are here: Home \ Referencer

Referencer

 

Stramt tungebånd & refluks

RefluksKort efter fødslen af Elton bemærkede vi, at noget var galt. Elton havde svært ved at amme. Han virkede sulten hele tiden, men samtidig afviste han brystet eller faldt i søvn ved det. Han gylpede enormt meget og var ikke veltilpas.

Hos sundhedspersonalet var der delte meninger om, hvorvidt tungebåndet var stramt. Vi valgte at stoppe amning og give flaske, og da han 6 uger gammel fortsat ikke var i trivsel, fik han klippet sit tungebånd. Endelig spiste han, men kun et par uger, så var alt det samme igen.

Som månederne gik, begyndte vi at se flere udfordringer for ham og os. Han sov dårligt både dag og nat, begyndte at være bagud rent motorisk, var forstoppet og havde behov for movicol, gylpede større portioner mælk op, spiste meget sparsomt og var ekstremt motorisk urolig.

Da Elton var knap 5 måneder gammel, blev vi opmærksomme på, at tungebåndet måske ikke var klippet dybt nok. Vi tog kontakt til en specialist i tunge- og læbebånd i udlandet. Hun undersøgte Elton og behandlede begge bånd med laser.

Samtidig gjorde hun opmærksom på vigtigheden af kropsbehandlinger, herunder kranio-sakral terapi. Hun anbefalede, at Elton skulle have en enkelt kropsbehandling forud for klippet af tunge- og læbebånd. Efter klippet anbefalede hun kropsbehandling i de efterfølgende uger.

Specialisten forklarede, at kroppen havde de mest optimale forhold for at lade sårene fra klippet hele korrekt op, hvis den var afslappet og uden spændinger. Hvis der fx var spændinger i nakke og kæberegion, ville sårene hele uhensigtsmæssigt.

Vi tog derfor kontakt til kranio-sakralterapeut Anne Marie. Hun behandlede Elton med både kranio-sakral terapi og organmassage. Allerede efter første besøg efter klippet kunne vi se en klar forbedring. Elton gylpede mindre og sov bedre. Med relativt få behandlinger fik vi et andet barn.

Elton er nu 7 måneder gammel. Han spiser, som han skal, gylper ikke mere, sover godt både dag og nat, triller og møver sig fremad. Han har været uden movicol siden 2. behandling hos Anne Marie og bedst af alt: Han er nu en glad og veltilpas dreng.

—————————————

Emmas historie

Vores datter Emma har fået 5 KST-behandlinger hos Anne Marie. Vi har været meget glade for forløbet, da det hele har været på Emmas præmisser.

Anne Marie giver sig god tid til at lære barnet at kende og til at få det til at føle sig tryg ved behandlingen. Jeg er af den opfattelse, at KST er en meget behagelig behandlingsform, og den er effektiv. For allerede efter første behandling var Emmas bækken rettet op. (Det var skævt, og når hun lå på ryggen, lå hun faktisk i et “C”).

Der var ingen tidspunkter, hvor Emma var ked af det eller skreg. Hun lå og pludrede under behandlingen. Så vi kan kun sende de varmeste anbefalinger, og vi vil helt klart også gå til Anne Marie med vores næste barn.

————————————-

 Stor gavn af kranio-sakral terapi

Min søn er født i juli 2009 med en sygdom, som hedder arthrogryposis multiplex congenita, hvilket på dansk betyder “stive og bøjede led og muskler, som stammer fra fødslen af”.

Da det gik op for mig, at dette ville være en livslang lidelse, som dog ikke var progredierende, fik jeg hurtigt travlt med at finde den bedste behandling for min søn. Ved siden af fysioterapi og ergoterapibehandlinger har min søn således meget gavn af svømning samt ridning, da det er med til at løsne og afslappe musklerne.

Jeg kunne ikke undgå at tænke på, at der måtte være noget mere, som jeg kunne gøre. Da jeg selv arbejder inden for sundhedsvæsenet har jeg altid været meget interesseret og fascineret af alternative behandlinger.

Da min søn var ca. 7 mdr, hørte jeg om kranio sakral terapi fra en veninde, der havde afprøvet det på sin lillebror, som var født med en bananformet rygrad. Hun fortalte, at det havde haft en fantastisk virkning på ham, og meget af deformiteten var aftaget efter 1 behandling.

Denne mirakelbehandling måtte jeg jo hurtigst muligt i gang med til min søn. Jeg havde meget høje forventninger til terapien efter min venindes udtalelse, men efter at jeg er blevet en del klogere på min søns sygdomsbeskrivelse, skulle der virkelig også et mirakel til, hvis han skulle blive helt normal efter et par af disse behandlinger.

Min kæreste og jeg oplevede efter 2 behandlinger, at vores søn pludselig puttede sit hoved ind til os og slappede af, hvilket han aldrig har gjort før grundet svær nakkestivhed, og noget så banalt for spædbørn som at putte sig ind til sine forældre var et mirakel i sig selv for os.

Vi har derfor bestræbt os på, at vores søn modtager behandlingen ca. 2-3 gange om måneden, da vi fortsat oplever afslapning af muskler og led. Min søn er glad for at modtage behandlingen og har mulighed for at sidde og lege med legetøj og pjatte med mig imens, hvilket er meget betydningsfuldt for mig.

Jeg vil derfor videregive mine oplevelser og erfaringer med kranio sakral terapi, som bestemt er positive, og vil varmt anbefale kranio sakral terapi til spædbørn med motoriske vanskeligheder.

————————————-

Anne Marie er tålmodig og vinder barnets tillid

Anne MarieVores datter Augusta lå i sædestilling i sin mors mave og blev taget ved kejsersnit, hvilket muligvis har forårsaget, at hun var låst i nakken. Da hun var tre uger gammel begyndte kolikken. Forgæves kontaktede vi sundhedsplejersken, men vi fik råd, der kun forværrede situationen.

Efter tre måneder besøgte sundhedsplejersken os og konstaterede, at Augusta havde behov for behandling hos en kiropraktor. Efter et succesfuldt forløb hos kiropraktoren blev vi anbefalet behandling hos en fysioterapeut for at undersøge eventuelle muskulære spændinger, idet Augusta havde fået favoritside og udviklet skævt baghoved.

Efter et dårligt forløb hos en fysioterapeut prøvede vi en ny fysioterapeut, som gav os redskaber til at styrke Augustas muskulatur og motorik.

Selvom forløbet var godt afhjælp det ikke Augustas naturlige trang til at se til højre. Efter utallige opfordringer fra vores svømmetræner valgte vi at kontakte Anne Marie, som har speciale i kranio-sakral terapi. Ærlig talt var vi ret skeptiske og frygtede lidt, at vi skulle til en heksedoktor, der ville finde en voodoodukke frem og kaste lidt tryllestøv op i luften. Men at kontakte Anne Marie er noget af det bedste, vi har gjort.

Anne Marie har været så tålmodig med Augusta og vandt hendes tillid fra starten af. Ved det første besøg fandt Anne Marie, at Augusta havde muskulære spændinger i sin højre skulder. Nu har Augusta ikke længere favoritside, og hun er en lille aktiv pige. Hendes skæve baghoved er begyndt at være lidt mindre tydeligt, og vi håber på, at det vil udligne sig med tiden.